Casual kleding

Mannen gaan graag casual gekleed, maar wat wat betekent het eigenlijk? Na het lezen van onze uitleg weet jij precies wat casual kleding is. Ga je voor gewoon casual, chic casual of smart casual? Kies de stijl die bij jou past en word een echte kenner. Lees hier het verschil tussen de drie verschillende soorten casual en kies de stijl die jij het mooist vindt.

Gewoon Casual

Casual kleding kan ‘gewoon’ casual zijn, oftewel een stoere jeans met je trendy polo of T-shirt. De gewone casual stijl is perfect voor de mannen die zich fijn voelen in basics. De basics moeten wel van kwaliteit zijn. Een basic t-shirt heeft een andere uitstraling dan een high-end t-shirt van één van onze topmerken. Kies voor kwaliteit en word modieus.

Chic casual

Chic casual is casual met een sportieve knipoog. Deze outfit bestaat uit een colbert gecombineerd met een mooie pantalon of chino. Dat betekent niet dat het colbert en pantalon dezelfde kleur moeten zijn. Integendeel, het is juist leuk om een licht colbert te combineren met een donkere pantalon. Trek je witte sneakers aan, doe een geurtje op, draag je horloge en geniet van jouw ideale avond in je chic casual outfit.

Smart casual

De laatste variant is de smart casual kleding. Nét iets chiquer dan gewoon casual en nét iets sportiever dan chic casual. De smart casual look is perfect voor de mannen die naast hun werk niet wéér hun colbert willen dragen, maar toch klasse willen uitstralen. Als je kiest voor smart casual, draag je namelijk een casual overhemd gecombineerd met een trendy chino en je favoriete loafers of sneakers. Rol je mouwen op, zet je zonnebril op en je smart casual stijl is compleet!

Wil jij ook advies over jouw casual kleding? Bij Claudius menswear nemen we alle tijd voor een persoonlijk advies en hebben we een uitgebreide collectie.